Menu

 
 


Breng ook eens een bezoek aan de webwinkel van De Fakkel, christelijke boekwinkels!

Algemeen

Geschiedenis
Stichting Wat Zegt de Bijbel is in 1977 opgericht om christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. De focus lag toen op de ontwikkeling van schriftelijke Bijbelcursussen met correctieservice. In de loop der jaren hebben honderden mensen via deze cursussen meer inzicht gekregen in de Bijbel en de persoon van de Here Jezus.
Deze cursussen richten zich in de eerste plaats op kennis van de Bijbel en van de Here Jezus. Zij zijn Bijbelgetrouw en proberen niet een bepaalde kerkelijk stroming te benadrukken.

Toen bleek dat in diverse steden evangelische boekwinkels moeite hadden om de winkel te laten voortbestaan, zijn deze overgenomen, gereorganiseerd en onder de naam van ‘De Fakkel’ voortgezet. Deze winkels zijn nu een bijzonder getuigenis in winkelstraten door het hele land. Via de webwinkel www.fakkel.nl is het volledige assortiment boeken ook toegankelijk voor mensen die geen Fakkelwinkel in de buurt hebben. Deze vorm van ondersteuning van geloofsontwikkeling is in 2012 in een aparte stichting ‘De Fakkel, christelijke boekwinkels’ ondergebracht.

Doelstelling

  • Het verbreiden van het evangelie, onder meer door het uitgeven van Bijbelcursussen, zoals schriftelijk als digitaal (zoals via internet);
  • Ondersteuning van evangelisatie, zending, ontwikkelingswerk, hulpverlening en dergelijke en al hetgeen daarmede in de ruimste zin verband houdt.

Bestuur
Het bestuur van Stichting Wat Zegt de Bijbel bestaat uit de volgende personen:
• Sietse Schaafsma – voorzitter
• Douwe Scheepsma – secretaris
• Pier Groen - penningmeester

Documenten
Beleidsplan Stichting Wat Zegt de Bijbel
ANBI rapportage WZdB 2014
Overzicht activiteiten WZdB 2014
ANBI rapportage WZdB 2015
Overzicht activiteiten WZdB 2015